Skelbiami Atviros erdvės nugalėtojai!

Nuo 2003-ųjų jaunuosius Lietuvos kūrėjus skatinanti programa „Atvira erdvė“ šiemet laukė šiuolaikinio cirko kūrėjų paraiškų, o jas įvertinusi komisija išrinko du nugalėtojų projektus! Šių projektų autoriams bus suteikta galimybė vystyti savo projektus, bendradarbiaujant su užsienio mentoriais, o jų darbai bus pristatomi šių metų tarptautinio šiuolaikinio cirko festivalyje – Naujojo cirko savaitgalis.

2021 metų nugalėtojais tapo „Kanta Company“ ir jungtinė Konstantin Kosovec, Maksimiliano Oprishkos (Fume) bei Arvydo Buinausko komanda.

„Kanta Company“ – tarptautinė kūrėjų kompanija reziduojanti Lietuvoje, pristatys cirko spektaklį „Pressure“, kuris nagrinės spaudimą kūrėjams, kuris būna tiek fizinis, tiek psichologinis. Kūrybinio proceso metu šiuolaikinio cirko kūrėjų komanda, tyrinės judėjimą, remiantis spaudimu ir kaip cirko praktikose jie susitinka tiek su psichologiniu, tiek su fiziniu spaudimu.

Konstantin Kosovec kartu su kompozitoriumi Maksimilianu Opriška (Fume) bei scenografu, šviesos dailininku Arvydu Buinausku kurs projektą „Endurance“ (darbinis pavadinimas). Kūrėjų komanda kartu vystys šiuolaikinio cirko, muzikos ir šviesų tarpusavio sąveiką, nagrinės, kaip judesys inspiruoja garsą ir atvirkščiai. Kuriamo šiuolaikinio cirko spektaklio atspirties taškas - ištvermė.

„Atvirą erdvę“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.