Kine ir televizijoje dirbančios moterys kviečiamos teikti paraiškas naujam „Lithuanian Shorts Mentorship“ mentorystės programos sezonui

Šeštus metus vykstanti mentorystės programa kine ir televizijoje dirbančioms moterims „Lithuanian Shorts Mentorship“ kviečia teikti paraiškas naujam sezonui. Programa skirta įvairių kino ir televizijos sričių atstovėms, norinčioms įsitvirtinti šiose industrijose ir mokytis iš savo sričių profesionalų. Programa vyks balandžio–gruodžio mėnesiais, o paraiškos priimamos iki kovo 3 d. „Lithuanian Shorts Mentorship“ rengia lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“, kurios veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

„Nuo programos pradžios suburta labai tvirta ugdytinių alumnių bendruomenė, kurioje – beveik 70 įvairiausių kino ir televizijos sričių atstovių. Šioje bendruomenėje gimė ne viena bendra idėja ar užsimezgė graži profesinė partnerystė, o per penkerius programos metus galime pasidžiaugti tikrai puikiais rezultatais. Naujai į programą prisijungsiančių ugdytinių laukia tiek pažintis su šio sezono dalyvėmis ir mentoriais, tiek ir galimybė užmegzti ryšius su programos alumnais“, – džiaugiasi agentūros vadovė Rimantė Daugėlaitė-Cegelskienė.

Nuo 2017 m. įgyvendinama mentorystės programa „Lithuanian Shorts Mentorship“ yra vienintelė profesinio tobulėjimo programa Lietuvoje, skirta kine ir televizijoje dirbančioms moterims, kurios siekia puoselėti savo talentus, gilinti žinias pasirinktoje srityje, nori atrasti naujas profesinio tobulėjimo galimybes ar užmegzti naujus profesinius ryšius su kolegėmis iš įvairių sričių.

Šeštasis „Lithuanian Shorts Mentorship“ mentorystės programos sezonas prasidės balandžio pabaigoje ir truks aštuonis mėnesius - iki gruodžio pradžios. Programos metu ugdytinės turės galimybę bendraut su joms paskirtu/-a mentoriumi/-e bus, taip pat dalyvauti bendrose veiklose: programos atidaryme ir uždaryme, kuriuos ves programos partneris, „idialogue“ platformos įkūrėjas Saulius Alksnis, kasmėnesiniuose virtualiuose susitikimuose bei tinklaveikos renginiuose, skirtuose susipažinti su kitais mentoriais bei programos alumniais.

Kasmet prie mentorystės programos prisideda skirtingų Lietuvos kino ir televizijos sričių ekspertai, norintys dalintis savo žiniomis su programos dalyvėmis. Į praėjusio sezono programos mentorių būrį buvo pakviesti tokie industrijos profesionalai, kaip prodiuserės Marija Razgutė ir Rūta Petronytė, kino kūrėjai Vytautas Katkus, Birutė Kapustinskaitė, Gailė Garnelytė, Gabrielė Urbonaitė, Anastasija Piroženko ir Austėja Urbaitė, intymumo koordinatorė ir režisierė Irma Pužauskaitė, tarptautinių kino ir kultūros projektų vadovė Dovilė Butnoriūtė, rinkodaros ir komunikacijos specialistė Rita Stanelytė.

Per penkerius programos metus ugdytinės ir mentoriai pasiekė nemažai puikių rezultatų. Keletas jų – 2019 m. programos ugdytinė animatorė Eglė Davidavičė su programos mentore prodiusere Agne Adomėne pagamino bendrą animacinį filmą „Ta, kuri žino“, kuris šių metų vasarį pristatytas kino industrijai Klermono-Ferano tarptautinėje trumpametražių filmų mugėje. 2020 m. programoje ugdytine buvusi Emilija Petkūnaitė bei jos mentorė Dagnė Vildžiūnaitė ir toliau bendradarbiauja – 2023 m. spalio mėn. Emilija pristatė savo režisuotą dokumentinį filmą „Nutirpusio ledo lyga“, kurį prodiusavo D. Vildžiūnaitė. 2021 m. programos ugdytinė Laura Bartusevičiūtė mentorės Mantės Valiūnaitės konsultacijų pagalba pradėjo publikuoti savo kino kritikos straipsnius leidiniuose „Kinas“, „370“, o ugdytinė Raminta Stravinskaitė, mentorės, prodiuserės Gabijos Siurbytės konsultacijų ir palaikymo dėka įstojo į JAV UCLA Teatro, kino ir TV mokyklos rengiamus kino scenaristų kursus.


Registracija į šeštąjį mentorystės programos sezoną vyksta iki kovo 3 d. 

„Lithuanian Shorts Mentorship 2024“ registracijos anketa: ČIA

„Lithuanian Shorts Mentorship 2024“ taisyklės: ČIA.