Apie šiuolaikinį šokį – virtualiose pamokose moksleiviams

Šiuolaikinio šokio asociacija (ŠŠA) atneša šokį į Lietuvos mokyklas – vyresniųjų klasių moksleivius kviečia jungtis prie virtualių interaktyvių pamokų, kurios padės susipažinti su šiuolaikinio šokio žanru, jo kūrėjais ir organizacijomis. Pamokų tikslas – ne tik pristatyti šią šokio sritį, bet ir sudaryti galimybes per improvizacines užduotis praktiškai patirti šiuolaikinio šokio kūrybines galimybes.

Edukacinį paketą moksleiviams pristatys ŠŠA nariai – šokėjas, choreografas Paulius Prievelis ir šokėja, choreografė, aktorė Ieva Jackevičiūtė. Akademinę valandą trunkanti pamoka susideda iš teorinės, vaizdo medžiagos peržiūros bei kūrybinių užduočių.

„Šiuolaikinis šokis – terapinį poveikį turinti meno rūšis, – sako Ieva Jackevičiūtė paklausta, kodėl svarbu šiuolaikinį šokį pristatyti mokyklose. – Aš pati, atėjusi iš baleto pasaulio, šiuolaikinį šokį atradau kaip ypatingą meno rūšį, turinčią daugybę raiškos formų. Šiuolaikinis šokis padeda atverti kūrybiškumą, moko kalbėti ne vien tekstu, valdyti neverbalinį bendravimą. Šiuolaikinis šokis taip pat yra nuolat kintanti meno rūšis, žinias apie jį reikia nuolat atsinaujinti, o tai svarbu šiuolaikiniam jaunam žmogui.“

I. Jackevičiūtė priduria, kad šokis nėra ta meno sritis, kurią lengvai sutinkame kasdienybėje, todėl svarbu jaunimą nukreipti į aktualią informaciją: „Tai – specifinis menas, tad besidomintiems reikia padėti, nurodyti kryptį. Pandemija šiuolaikinį šokį pavertė prieinamesniu virtualiai, Lietuvoje sukurtas ne vienas šokio filmas, „Šokis plius miestas“ klipai. Apie tai norisi papasakoti. Mūsų tikslas – parodyti duris, į kurias galima pasibelsti.“

Virtualios pamokos vyks gegužės 24-28 d. ir gegužės 31 d. – birželio 4 d. Kviečiame Vilniaus mokyklas nemokamai dalyvauti iš anksto užsiregistravus iki Gegužės 15 d. https://forms.gle/V5HQEYLM4jxtGRYd6.

Pamokos rengiamos bendradarbiaujant su Lietuvos šokio informacijos centru. Šiuolaikinio šokio asociacijos veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.